torsdag den 18. april 2013

Bradepandekage med kakao, nødder og appelsin


Kagen var en af mine favoritter da jeg gik i folkeskole, da den var nem at have med i en bradepande. Den smager super godt og er en god variant af den klassiske klassens time kage. Kagen kan varieres med lidt hakket chokolade i dejen og forskellige slags nødder/mander osv.

Bradepandekage med kakao, nødder og appelsin
1 lille bradepande

Ingredienser
150 g smør/flydende margerine/margerine
250 g sukker
2 æg
175 g mel
40 g kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
0,75 dl mælk
½ d kogende vand
Reven skal og saft af en appelsin
1½ dl grofthakkede nødder
Perlesukker

Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene ét af gangen under stadig piskning. Sigt de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Vend skiftevis de våde og de tørre ingredienser i. Tilsæt tilsidst appelsinskal og halvdelen af de hakkede nødder. Hæld i en foret form og drys med nødder og perlesukker. Bag 30-40 minutter ved 175 grader og lad køle af på en rist.

Lise

Ingen kommentarer: