Jeg er fan af alt der har med fisk og des lige at gøre, så da min mutti berettede om denne opskrift blev vi nødt til at prøve den. Den stammer oprindeligt fra et spis bedre, men lagen er "forstærket" og originalt var der også porre i, men det er udeladt her. Det får simpelthen den lækreste konsistens jeg nogensinde har smagt laks med, samtidig med at jo længere det står i lagen efter kogning, jo mere smag får det af lagen. Vi fik laksen lun, og den skulle også være fantastisk kold. Vi serverede den med en meget lækker og alternativ salat med bønner, som der kommer en opskrift på imorgen. Og selvfølgelig halve rosenkål, stegt i et par minutter, og krydret med hvidløg, salt og peber, mums!
Indkogt laks med ingefær
2 pers
Ingredienser
2 store lakse stykker med skind
50 g ingefær
1 usprøjtet lime
5 dl vand
5 hvide peberkorn
1 spsk hvidvinseddike
2 tsk salt
Skær ingefær og lime i skiver. Bring alle ingredienser til lagen i kog, tag gryden af varmen og læg laksestykkerne derned i. Lad stå under låg i 10 minutter, og stil derefter koldt.
Mums siger jeg bare!
Lise
4 kommentarer:
Det ser dælme lækkert ud! Det må prøves :D
Hold nu op nogle lækre retter du disker op med! Det er virkelig imponerende :)
Tak Anesette, det smager også virkelig lækkert :)
Lise
Tusind tak Christel, hvor er du sød.
Lise
Send en kommentar