fredag den 22. februar 2013

Arabiske frikadeller


Okay det lyder måske selvmodsigende med frikadeller der skulle være arabiske, men disse laves efter opskriften i "Suveræne salat og brillante buffetter" med lammekød. Men jeg synes ofte det bliver for tørt og lavede dem derfor med svinekød, hvilket jo igen er rimelig selvmodsigende, men dog umanerlig godt!

Arabiske frikadeller
Ca 25 små frikadeller

Ingredienser
700 g hakket svinekød (eller okse eller lam)
1 æg
150 g løg
1 nip tørret mynte
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt allehånde
6 spsk hakket persille
3 spsk hakket koriander (kan udelades eller bruges en smule stødt koriander)
1 knsp cayennepeber eller chili
1 tsk salt
Olie til stegning

Riv løget, hak krydderurterne fint og bland alle ingredienserne sammen til en fast fars som hviler i køleskab i ca. 30 minutter. De formes som almindelige små frikadeller og steges i olie ved middel varme.

Lise

3 kommentarer:

Det Stormske Køkken sagde ...

Og add'et til to-do-listen :)

Tina K sagde ...

Super godt initiativ :D - Det må prøves af!

Unknown sagde ...

Det lyder godt, de smager i hvert fald lækkert :)
Lise