fredag den 18. januar 2013

Karrysuppe og kødboller med et twist


Det er med det her vejr virkelig blevet suppetid, så det lavede min veninde en dag vi hyggede. Hun har fået en fantastisk ny lejlighed med noget der minder mest af alt om et rustikt landkøkken, så det blev altså der vi kokkererede i stedet for i mit lille frimærke køkken. Suppen er inspireret af en low carb opskrift, men er vidst modificeret så meget at den kan kaldes min egen. Twistet i opskriften består i chorizoen i bollerne, som giver en lækker lidt røget smag. Kan sagtens udelades, også kan man krydre bollerne med det man synes passer bedst til.

Karrysuppe med kødboller med et twist
4 pers

Ingredienser
Lidt olie
4-5 cm ingefær
100 g selleri
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 løg
1 liter vand
2 bouillon terninger
1 stor dåse kokosmælk
1 tsk rød karrypasta
3 fed hvidløg

Kødboller
500 g flæskekød
1 blød chorizopølse (a 100g)
1 æg
Salt, peber

Riv ingefær, hak hvidløget og skær grøntsagerne i tern. Svits karrypastaen i lidt olie og tilsæt resten til suppen. Lad koge til grøntsagerne er helt møre, blend og smag til. Til bollerne blandes alle ingredienserne godt og steges på en stor pande i små klatter. Server Suppen rygende varm med bollerne i. Server eventuelt en skive ristet rugbrød on the side.

Lise

2 kommentarer:

Maj sagde ...

Nøj sikke dog en smuk farve den suppe har! Og en rigtig god ide med chorizoen, jeg elsker chorizo, så det skal jeg helt sikkert skrive mig bag øret :)

- Maj :D

Unknown sagde ...

Taak, den liver altså lidt op :) Jamend et var meget nemt, det kunne nærmest nulres ud af skindet også blandede jeg hele molevitten med fingrene :)
Lise