onsdag den 1. maj 2013

Salat med mango, avokado og mini mozarella


Ja altså kan så godt se at mozarellaerne har gemt sig, men det er altså en virkelig lækker salat, som kan gøres endnu finere med tomater i forskellige farver. Jeg synes mængden er dressing er rimelig overvældende, så jeg har halveret fra den oprindelige opskrift som er fra en gammel udgave af spis bedre (nummer 4 fra 2009), hvor den stod som en del af en påskemiddag. Mini mozarellaerne er simpelthen så fine, så forsøg at få fat i dem, men jeg har både set dem i netto og føtex for nyligt, så det burde være muligt at finde.
Min tid er rimelig knap at the moment, har både en del undervisning, læsning og opgaveskrivning. Også er der jo den søde kærestemand som også skal plejes, så bare rolig, vi får masser af lækker mad, og han er meget overbærende når jeg tager en masse billeder!

Salat med mango, avokado  og mini mozarella
8-10 personer

Ingredienser
250 g cherytomater (evt flerfarvede)
1 moden mango
3 avokadoer
½ rødløg
1 pose babyspinat (80 g)
1 bakke rucola (eller mangold eller ekstra babyspinat)
1 potte basilikum
2 poser mini mozarella (250 g i alt, kan erstattes af 2 hele kugler)
Lidt salflager, friskkværnet sort peber
1 dl græskarkerner 

Honningvinagrette
1/4 rødløg i bittesmå tern
½ spsk flydende honning
1/4 dl hvidvinseddike
3/4 dl olie (evt raps eller oliven)
1 knsp salt, friskkværnet peber

Halver cherrytomaterne. Skræl mango og avocadoer, og skær dem i skiver eller tern. Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl salaterne grundigt og lad dem tørre. 
Vinaigrette: Pil løget, og hak det. Bland løg, honning og vineddike. Hæld olien i, først dråbevis og siden i en fin stråle. Smag til med salt og peber. Anret alle ingredienser i en stor skål. Hæld dressingen over. Bland saltflager og græskarkerner, og drys det over salaten lige før servering. Krydr med sort peber. Dryp dressingen over salaten lige før, den skal spises.

Lise

2 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Uhm, det ser rigtig sommerligt og lækkert ud!

- Anne

Lise B sagde ...

Det er også en rigtig lækker salat, som vil gå godt til bøffer eller kylling på grillen :)

Lise