Masser af fine farver, der strutter af sundhed. |
Retten blev serveret med en enkelt grøn salat med lidt hvidvinseddike over. |
Sundere shepherds pie
4-5 personer
Ingredienser
2 bagekartofler
½ blomkål
1 løg
25 g smør
1 dl mælk
Salt
250 g hakket oksekød
Lidt olie til stegning
3 fed hvidløg, hakket
2 løg, hakkede
2 revne gulerødder
1 reven squash (ca 300g)
2 røde peberfrugter i fine tern
140 g tomatpuré
1 oksekøds bouillonterning
2 dl kogende vand
Salt, peber
2 tsk sukker
20 g smør i tern
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Rens blomkålen og del den i mindre buketter og skær løget i fine tern. Kog det hele mørt i usaltet vand og dræn dem og lad dem dampe tørre. Mos kartoflerne med et piskeris og pisk smør og mælk i så det bliver en lækker let mos, smag til med salt og peber.
Varm en gryde op med lidt olie og sautér løg og hvidløg i et par minutter ved middel varme, det skal bare blive klart, endelig ikke brunt. Steg kødet med til det bruner og hæld gulerødder, squash og peberfrugter i og lad det svitse i ca 5 minutter. Tilsæt tomatpuré, bouillonterning og vand og lad væsken koge helt væk, det tager 10-15 minutter. Husk at krydre godt med salt, peber og sukkeret.
Fordel kødblandingen i en ildfast fad og fordelen mosen ovenpå. Put evt lidt smør klatter på toppen, det har helt sikkert mere effekt hvis ovnen også bager ovenfra! Bag hele molevitten i ca 40 minutter ved 200 grader.
Lise
2 kommentarer:
Du har lige formået at få, hvad jeg synes, er den klammest udseende ret i verden, til at se appetitlig ud! Den opskrift skal prøves herhjemme :)
Haha det tager jeg som et kompliment Heidi :) Det smagte i hvert fald rigtig lækkert :)
Lise
Send en kommentar