torsdag den 20. december 2012

Julebrød


I min familie er der efterhånden tradition for at bage det her brød når det er jul. Man kan varierer det i det uendelige med andre krydderier eller fx syltet orangeskal som supplement. Er ikke helt sikker på hvor opskriften stammer fra, men god det er den altså. Det kræver ikke den store indsats og smager bare af jul :)

Julebrød
Mange mennesker

Ingredienser
½ l mælk
100 g smør
65 g gær
50 g sukker
1 knsp salt
3 æg
10 g kardemomme
250 g rosiner
80 g sukat
750 g hvedemel

Lun mælken og bland med smeltet smør. Bland med gær, sukker, æg, kardemomme, rosiner, salt og sukat. Ælt melet i lidt af gangen og tilsæt evt. lidt ekstra, dejen skal være blød, men sammenhængende som en almindelig gærdej. Ælt godt igennem, men vær obs på ikke at ælte alt for meget mel ind i den. Form som et stort brød og lad hæve ca. 30 minutter. Pensel brødet med æg. Bag det ved 300 grader i 45 minutter. Hold øje med brødet, men tiden burde passe.

Ingen kommentarer: