Det her er en ret jeg har lavet et par gange og den er super lækker og nemt tilberedt. Jeg valgte at servere den med en lidt asiatisk inspireret gulerodssalat og masser af ekstra sauce. Retten er tyvstjålet fra tøsekogebogen, men her lavede jeg dobbelt portion sauce, fordi jeg lavede lidt som dressing til salaten. Jeg skriver opskriften så der "kun" er til kødet.
Kylling i peanutbutter-sauce
2 pers
Ingredienser
2 kyllingefileter
1 fed hvidløg
3 spsk peanutbutter (gerne crunchy)
1 spsk soya
1 spsk vand
2 tsk honning
Saft af 1/4 citron
1 knsp chili
Skær kyllingen i strimler på langs på cirka 1½cm bredde. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål. Den starter med at være meget ujævn, men pisk videre så får den en dressing agtig konsistens. Hæld halvdelen i en frysepose og bland med kyllinge strimlerne og lad marinere minimum 30 min på køl. Gem den anden halvdel til servering. Kyllingen kan eventuelt sættes på på spyd inden stegning. Steg kyllingen i en anelse olie og lad dem stege ca 5 minutter til de er møre. Server med den ekstra sauce.
Asiatisk inspireret gulerodssalat
2-3 pers
Ingredienser
Ca 800g gulerødder
1 squash
1 spsk sesamolie
1 tsk flydende honning
1 tsk soya
2 spsk sesam
Riv grøntsagerne groft og bland med resten af ingredienserne, og server. Kan sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter.
Velbekomme søde læsere.
Lise
Desværre et lidt uklart billede af hele den lækre ret |
Mmmh peanutbutter-sauce |
Kylling i peanutbutter-sauce
2 pers
Ingredienser
2 kyllingefileter
1 fed hvidløg
3 spsk peanutbutter (gerne crunchy)
1 spsk soya
1 spsk vand
2 tsk honning
Saft af 1/4 citron
1 knsp chili
Skær kyllingen i strimler på langs på cirka 1½cm bredde. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål. Den starter med at være meget ujævn, men pisk videre så får den en dressing agtig konsistens. Hæld halvdelen i en frysepose og bland med kyllinge strimlerne og lad marinere minimum 30 min på køl. Gem den anden halvdel til servering. Kyllingen kan eventuelt sættes på på spyd inden stegning. Steg kyllingen i en anelse olie og lad dem stege ca 5 minutter til de er møre. Server med den ekstra sauce.
Asiatisk inspireret gulerodssalat
2-3 pers
Ingredienser
Ca 800g gulerødder
1 squash
1 spsk sesamolie
1 tsk flydende honning
1 tsk soya
2 spsk sesam
Riv grøntsagerne groft og bland med resten af ingredienserne, og server. Kan sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter.
Velbekomme søde læsere.
Lise
2 kommentarer:
Det lyder usandsynligt lækkert, lige en opskrift efter mit hovede. Den må prøves!
Hehe, Lyder godt Line, og ja synes den er værd at prøve :)
Lise
Send en kommentar