Så stod den endelig på madlavning i eget køkken. Sikken en fryd efter ikke at kunne have kokkerere i 3 måneder, eller ikke kunne er måske så meget sagt. Men i ved det der med et delt køkken hvor alle basis ingredienserne også skal købes, øv. Heldigvis var jeg rigtig meget sammen med en som havde eget køkken, så han måtte ind imellem udsættes for mine evner. Dette måltid blev indtaget i selskab med min skønne veninde Maria, som jeg skulle catche op med igår. Jeg har fået frikadeller med min mor(og resten af familien) i mandags, så mit serum svinekød er ikke helt i nul mere.
Græske deller
15-20 små stk
Ingredienser
500 g hk oksekød
½ finthakket løg
3 fed presset hvidløg
1 æg
ca 1 dl havregryn
50 g finthakket feta
½ bundt hakket persille
Salt, peber
Bland alle ingredienserne sammen undtagen fetaen, som vendes forsigtigt i til sidst. Formes til ønskede antal dunser og steg ved medium varme til de er gennemstegte og gode.
Tzatziki
Ingredienser
1 groftrevet agurk
Salt
2 fed hvidløg
1 tsk tørret dild
1 spsk olivenolie
250-300g græsk yoghurt 2%
Salt, peber
Riv agurken groft og drys med salt og lad dryppe af en halv times tid. Hvis man ikke har tid til dette kan væsken knuges ud manuelt. Bland derefter med 2 fed presset hvidløg, dild, olivenolie og græsk yoghurt. Hvor meget græsk yoghurt man vil tilsætte afhænger lidt af en selv, jeg bruge ca 300g så det blev mere end bare en biret. Smag til med salt og peber.
Husk at tilsætte både lidt olivenolie og dild, da jeg har fået af vide at flere grækere at det er de hemmelige ingredienser.
Lise
Dellerne klar til panden |
Aftenens tallerken |
Græske deller
15-20 små stk
Ingredienser
500 g hk oksekød
½ finthakket løg
3 fed presset hvidløg
1 æg
ca 1 dl havregryn
50 g finthakket feta
½ bundt hakket persille
Salt, peber
Bland alle ingredienserne sammen undtagen fetaen, som vendes forsigtigt i til sidst. Formes til ønskede antal dunser og steg ved medium varme til de er gennemstegte og gode.
Tzatziki
Ingredienser
1 groftrevet agurk
Salt
2 fed hvidløg
1 tsk tørret dild
1 spsk olivenolie
250-300g græsk yoghurt 2%
Salt, peber
Riv agurken groft og drys med salt og lad dryppe af en halv times tid. Hvis man ikke har tid til dette kan væsken knuges ud manuelt. Bland derefter med 2 fed presset hvidløg, dild, olivenolie og græsk yoghurt. Hvor meget græsk yoghurt man vil tilsætte afhænger lidt af en selv, jeg bruge ca 300g så det blev mere end bare en biret. Smag til med salt og peber.
Husk at tilsætte både lidt olivenolie og dild, da jeg har fået af vide at flere grækere at det er de hemmelige ingredienser.
Lise
10 kommentarer:
Mmmh det ser lækkert ud, Lise :)
Og velkommen hjem! Håber du har haft en fantastisk tur :)
jaaa.. hvor har jeg dog savnet indlæg fra dig! velkommen hjem :)
Velkommen hjem! :D Og lækkert måltid!
Velkommen Hjem Lise, har jo ikke misundt din praktik under varme himmelstrøg - overhovedet! For Kbh har jo også været meget eksotisk... eller noget ;D
- Maj :D
Årh det ser så lækkert ud!!! Det skal jeg prøve at lave snart:)
Velkommen hjem!
Tak Anne, jeg har haft en fantastisk tur :)
Lise
Hvor er du sød Anse, tusind tak :)
Lise
Taak Frk B, ja trængte til noget sundt, har godt nok spist godt dernede ;)
Lise
Haha tusind tak Maj, jeg har i hvert fald nydt det i fulde drag ;) Håber det har være udholdeligt herhjemme ;)
Lise
Det synes jeg da du skal Regitze, det er super nemt og godt :)
Lise
Send en kommentar