fredag den 8. juni 2012

Sambousek


Sorry piger, jeg ved det godt, men nu er min hovedopgave afleveret! Har ham jeg boede hos i DUbai på besøg for tiden og drager mod hovedstaden imorgen, så der er stadig meget at se til, især når man egentlig burde læse til eksamen, der for mit vedkommende er d. 25 juni.
Men jeg savnede lidt de mere komplekse smage i maden, så den anden dag da jeg skulle kokkerere blev de disse sambousek serveret med grønt og hummus. Dejen er som den jeg normalt bruger til pizza og fyldet er inspireret af kogebogen "When Suzanne cooks", som jeg hjembragte fra Dubai.

Sambousek med lam/okse
Ret mange

Ingredienser
Dej
2 dl lunt vand
1 dl mælk
25 g gær
1 tsk honning
1 spsk salt
2 spsk olie
2 dl sigtet spelt
1 dl hvidhvede
Hvedemel

Fyld
2 spsk olie
1 finthakket løg
Evt 2 forårsløg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
500g mager okse eller lam
1 tsk all-spice
1 tsk kanel
2 spsk sumak(forklaring i bunden af indlægget)
Salt, peber
2 tsk honning
1 dl ristede pinjekerner/solsikkekerner

Bland mælk, vand, salt og honning sammen før gæren tilsættes. Start med de grove meltyper og tilsæt derefter hvedemel til dejen kan æltes, sæt den til side for at hæve til dobbelt størrelse (45-60min).

Svits løg, forårsløg og hvidløg i olien, til de er klare. Tilsæt det hakkede kød og brun. Tilsæt krydderierne og smag det til. Sluk for varmen og tilsæt de ristede kerner og honningen. Lad afkøle helt inden sambousek'ene skal formes.

Tænd for ovnen på 200 grader når dejen er hævet til dobbelt størrelse. Tag en dejkugle på størrelse mellem en stor valnød og en lille golfbold(You know) og rul ud til en cirkel på ca ½ cm tykkelse, jeg bruget bare fingrene. Heri kommer man en god spiseskefuld fyld, som på billedet og lukker ved at samle dejen med 3 fingre og dernæst klemme den sammen, gentag proceduren til alt dejen er brugt. Jeg penslede dem ikke, men det vil jeg nok når jeg skal lave dem igen, bare med lidt mælk. Bages midt i ovnen i 15 min, til dejen lyder hul når der bankes underneden og har fået lidt farve på toppen.

Okay nu kommer der nok spørgsmål til hvad sumak er, og det er (trommehvirvel): Et mørkrødt krydderi som ofte bruges i mellemøstlige retter og kommer fra sumakbær. Det har en meget distinkt syrlig smag og erstater lidt brugen af citrusfrugter og eddike. Det skulle være muligt at få i de fleste etniske grønthandlere.

Lise

4 kommentarer:

krudtbloggen sagde ...

Er din dej ikke lidt tyk i det, Lise? :o)

Men lækkert fyld - med eller uden sumak :-D

Lise B sagde ...

Hehe jo det er den, burde være tyndere, men valgte at forme den med fingrene. Selvfølgelig bedre hvis det blev rullet ud. Desuden bliver de oprindeligt friturestegt, men det synes jeg heller ikke lige passede til min levestil :)
Lise

Lasse Andersen sagde ...

Det smagte kanon ! tak søde

Lise B sagde ...

Velbekomme, kan være jeg laver nogle flere i Dubai ;)
Lise