Det her er altså nærmest ikke en opskrift da det bare en en god måde at bruge nogle tiloversblevne rodfrugter på, i bedste stop madspild ånd. Hvis vi har fået lavet for mange smider vi dem i fryseren så vi kan bruge dem til sådan en lun omgang. Det er virkelig nemt, og hvis man skulle gøre det endnu lækrere ville jeg nok tilføje lidt smuldret feta :) Hvidløgscremen var virkelig lækker til, og det er ikke det eneste jeg kommer til at lave den til fremover!!
Lun linsesalat med bagte rodfrugter og hvidløgscreme
2 personer
Ingredienser
En rest ovnbagte rodfrugter (optøede)
1 peberfrugt
4-5 fed hvidløg i skrællen
1 dl linser (evt beluga)
2 spsk vinagrette
4 spsk cremefraiche
Salt, peber
Tænd ovnen på 200 grader. Skær peberfrugten i store tern og læg dem på en bageplade med rodfrugterne og hvidløgs fedene. Bag til rodfrugterne er lidt sprøde igen, 25-20 minutter. Kog imens linserne efter pakken og skyl dem under kold vand. Når det er færdigbagt sorteres hvidløgene fra, rodfrugterne, peberfrugten og linserne vendes sammen med en vinagrette. Mos hvidløgsfedene og bland med cremefraice, salt og peber. Server med et stykke kød eller en bunke dunser.
Lise
Ingen kommentarer:
Send en kommentar