I det her tilfælde ligner min version faktisk ret meget billedet af suppen i spis bedre! |
Gullashsuppe
8 portioner (4-5 personer)
Ingredienser
1/5 kg bov eller klump af oksekød
150 g bacon (1 pk)
3 løg
3 fed hvidløg
150 g selleri (1/4-1/2)
3 gulerødder
4 kartofler
1 rød peberfrugt
2 spsk paprika
2 tsk røget paprika
2 tsk spidskommen
2 dåser hakkede tomater
1½ L oksebouillon
Salt, peber
Skær oksekød i små tern og klip bacon i tynde strimler. Pil og hak hvidløg og løg og sæt til side. Skræl selleri, gulerødder, kartofler og peberfrugt i meget små tern 0,5cm x 0,5cm ca. Steg baconstykkerne gyldne i en stor gryde og tag dem op når det er tid. Steg løg og hvidløg i gryden til de er klare, tag dem op igen. Vend kødet i en blanding af paprikaerne og brun det i gryden med lidt mere olie. Tilsæt spidskommen, gulerod og selleri og steg en smule. Kom bacon, løg og hvidløg tilbage i gryden sammen med tomat og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre i 45 minutter. Tilsæt nu kartofler og peberfrugter og kog 15 minutter til kartoflerne er møre. Server evt med en klat creme fraice/græsk yoghurt/skyr og en dusk persille.
Lise
Ingen kommentarer:
Send en kommentar