Så er der sæson for både nye gulerødder og små lækre og vanvittigt sprøde rødbeder. Kærestemands mor er så sød at forsyne os med den slags, så der er blevet lavet en del salater med alt hvad hun har i haven. Den her har vi lavet et par gange, og den fungerer bare og smager godt. Sødmen i grøntsagerne passer rigtig godt sammen med den syrlige dressing. Opskriften er inspireret af en i suveræne salater bogen, som især i sommerperioden er den klare favorit.
Rødbede salat med gulerødder
4 pers
Ingredienser
500 g rødbeder
400 g gulerødder
1 håndfuld frisk persille
2-3 spsk græskarkerner
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
2 fed hvidløg
Salt og peber
Rødbederne skrubbes og koges 20-30 minutter. Derefter smuttes de ud af skallen og skæres i halve skiver. Gulerødderne skrubbes eller skrælles og skæres i passende stykker. Rist græskarkernerne på en tør pande til de får lidt farve. I et syltetøjsglas (tomt og rengjort forstås) rystes presses hvidløg, olivenolie, citronsaft og salt og peber sammen. Bland grøntsagerne med dressingen i en serveringsskål og drys med hakket persille og græskarkerner.
Lise