Her er så første projekt lemoncurd'en blev brugt til, og mums var virkelig lækkert. Jeg elsker cheesecake, men hvor tit er det lige man har brug for en hel cheesecake? Jeg har i hvert fald ikke godt af at spise en hel alene, så det blev små portionsanrettede sager, der kan smækkes sammen på 10 minutter. Og frugten man putter i kan jo varieres i det uendelige. Opskriften er inspireret af en opskrift i Jamies; mad på 30 minutter. Jeg lavede kiksebunden i et lag, men en anden gang vil jeg lægge det i flere lag, så man får det hele at smage i hver bid.
Frisk cheesecake
2 pers
Ingredienser
25 g smør
5-6 digestive kiks
20 g grofthakkede mandler
1 knsp kanel
2 spsk lemoncurd
1 clementin (riv skallen fint)
100 g flødeost
2 spsk flormelis
Evt lidt mælk
½ tsk vaniljepulver
Put kiksene i en pose og knus dem godt. Smelt smørret og bland med kiks, kanel og mandler. Rør flødeosten blød og smag til med vanilje og flormelis. Hvis massen er lidt for tyk kan der tilsættes lidt mælk. Læg kiksebund, flødeostemassen og lemoncurd i lag med clementiner i halve både og pynt med reven skal fra clementinen på toppen.
Lise