Den her kage er simpelthen bare så lækker og nem at den fortjener at blive afprøvet af alle. Toppingen er en blanding af cremefraiche og letpisket fløde, som giver en fløjsblød creme der bare kalder på masser af frisk frugt. Man kan opbevare selve kagen et par dage uden fyld, bare den er lukket godt til. Ovenstående billede er en tredobbelt portion, så jeg giver bare her den almindelige udgave som passer til en springform på 22cm.
TUC kage
8 pers
Ingredienser
3 æggehvider
200 g sukker
1 pakke TUC kiks
100 g hasselnødder
Pisk æggehvider til det er hvidt og luftigt. Blend nødderne, så de bliver helt finthakkede, og som mel. Put TUC kiksene i en kraftig fødevare-godkendt pose og bank på den med en kagerulle til de er helt fint knust. Bland begge dele i æggehvidemassen. Hæld dejen i en bagepapir beklædt springform på 22 cm og bag i 25 minutter ved 175 grader.
Creme
2 dl cremefrsiche 18%
2 dl piskefløde
½ tsk vaniljepulver
Pisk fløden næsten stiv og vend med cremefraiche og vanilje. Smør på den helt nedkølede kage og pynt med årstidens frugter/bær. Det er mest lækkert hvis en af frugterne er en lidt syrlig slags som fx brombær, kiwi eller jordbær.
Lise
7 kommentarer:
Årh!
Den er lagt på to-do-listen!! :)
Den er såå lækker! :) Men synes helt sikker den er bedst hvis man kan få noget lækker frugt i sæson. Men tænker godt man kunne lave en juleudgave med appelsiner og en eller anden eksotisk sag også lidt kanelsukker i cremen?! :)
Lise
Jeg fik lavet kagen, rigtig god! men i første omgang glemte jeg sukkere da det ikke står i den opskrift, der viser hvordan man laver kagen!!
Du skal huske 1-2 tsk. bagepulver, så bliver den mere luftig.
Vendes i sammen med nødder og kiks.
Hej. Jeg vil gerne høre om du kan hjælpe mig? Jeg vil bage din tuc tuc lagkage og der skal gerne være nok til 40 personer. Jeg tænkte at jeg ville lave den i en bradepande, men hvor mange gange skal jeg gange opskriften op til en bradepande? Og endeligt er det nok med en bradepande til 40 personer? På forhånd tak. Mvh Mette
Send en kommentar