Jeg ryddede op i mine køkkenskabe den anden dag, og fandt ud af hvor mange forskellige sager der var deri, eksempelvis 5 slags bønner og linser. Så der måtte jeg jo gøre noget ved dem. Jeg fandt den her opskrift i suverænt sundt, ændrede lidt i den så skriver den som jeg har brugt den.
Black eyed beans salat
3-4 personer
Ingredienser
200 g tørrede black eyed beans
300 g peberfrugt
200 g gulerødder
2 spsk olivenolie
2 fed presset hvidløg
2 tsk tørret rosmarin
1 spsk røget paprika
2 spsk rødvins eddike
Hakket persille, eller som her tørret oregano
Salt og peber
Lad bønnerne stå i koldt vand i minimum 10 timer. Kog dem i 30-35 minutter i vand med rigeligt salt, gerne med et par fed hele hvidløg i. Skær peber og gulerødder i ca 1 cm tern og steg i olie, med hvidløg, røget paprika, salt og peber ved høj varme i et par minutter. Bland den varme blanding med bønner, eddike og persille/oregano.
Jeg serverede det som en selvstændig frokostret, men i bogen anbefaler de at servere den med oksekød eller laks.
Lise
Uh, jeg har en pose black eyed beans liggende, som jeg ikke ved hvad jeg skal lave med, måske noget i denne stil kunne være en mulighed... Dog uden peberfrugten da det er nr. 1 på hadelisten!
SvarSletUhm, bliver altid så sulten af at besøge din blog :-9
SvarSletHehe, så skal du tage at prøve denne her salat: http://lisepaasu.blogspot.dk/2012/07/bnne-bulgur-salat.html den er virkelig også en lækker måde at bruge bønnerne på :)
SvarSletLise
hehe, det tager jeg som et godt tegn Malene :) Men tak for det :)
SvarSletLise