De her småkage-sandwich har en helt bestemt plads hos mig, da vi har lavet dem ved mange lejligheder i min familie. Tror oprindeligt at opskriften stammer fra Suveræne Salater men jeg har rettet lidt i mængderne for synes der var alt for meget creme i, hvis det kan lade sig gøre. ;)
Ingredienser
35 kager
Ingredienser
200g hasselnødder
200g sukker
1 dl æggehvide
Chokoladecreme
50 g smør
2 æggeblommer (eller 4 spsk pasteuriserede æggeblommer)
40 g flormelis
1 tsk kakao
1 tsk neskaffe
Tænd ovnen på 180 grader. Nødderne hakkes ret fint, gerne i en minihakker el. lign., og blandes med sukker og letpiskede æggehvider. Læg 70 klatter på størrelse med en 5'er med to teskeer. Bag i ca 20 minutter. De skal være gyldne i kanten og når de bliver afkølede bliver de sprøde på ydersiden, og lidt seje indeni. Afkøl på en rist. De kan opbevares i en tætlukket kagedåse uden cremen. Den dag de skal serveres røres cremen af det bløde smør, flormelis, kakao og neskaffe. Pisk æggeblommerne i et af gangen over vandbad til en let og luftig creme. Lægges sammen med en passende mængde creme og nydes med en god kop kaffe. YUM!
Lise
Uf hvor ser de lækre ud de der mormor kager - man skulle være et skarn hvis man ikke kunne fortære sådan en godte i dette efterårsvejr :)
SvarSlet- Maj :D
De er sååå gode vil jeg vove at påstå, absolut favorit som godt kan holde sig i køleren i et par dage med cremen imellem :)
SvarSletLise