tirsdag den 30. august 2011

Nem kyllingesandwich


Jeg havde en rest kylling tilbage fra den anden dag. Jeg kune ikke helt finde ud af hvad jeg skulle lave, men havde sådan lyst til en sandwich. En gang for længe siden arbejdede jeg i en kort periode hos Delikat sandwich i Aalborg. De vendte deres kylling i en marinade lignende sag, så jeg begav mig ud i det.

Marineret kylling
2 sandwich

Ingredienser
200-250 g tilberedt og plukket kylling
1 spsk salatmayonaise
2 spsk vand
1 tsk karry
peber

Det hele blandes ganske enkelt i en skål og serveres evt som her i en grovbolle med en masse grøn salat og rød peber.

Jeg ville egentlig have lavet en cremefraicheting som base, men havde desværre ikke mere. Men man kan sagtens lave det med alm mayo eller cremefraiche, så skal man bare huske at smage til med salt. Det er det man kalder nem restemad. :)

/Lise

Diana

SOURCE
.. Er en ny favorit buks! Jeg ønsker mig dem bare i alle farver nu! De har dem desværre ikke på hjemmesiden, men de har et par i samme model som er grå, som ville være fantastiske til meget af efterårets tøj. Jeg har haft mine (de mellemblå) i et par uger nu, og de er simpelthen fantastiske i pasform. Lidt høje i taljen og smalle i benene! - Også til 250kr, yay!

/Lise

mandag den 29. august 2011

God gammel klassiker


Åh lasagne er en god gammel klassiker som kan gøres rigtigt billigt hvis man bruger en masse grøntsager. I den her tomatsovs brugte jeg 2 løg, 2 peberfrugter, 4-5 revne gulerødder og en revet squash udover en almindelig kødsovs. Med masser af krydderier er det noget der batter ;)

Dette indlæg er forresten mit indlæg nummer 300 siden d. 1 januar. :) Er så glad og meget taknemmelig for at i allesammen følger mig herinde og kommenterer på livet løs :) Jeg ville nok blogge hvis i ikke var her, men det ville ikke blive nær så godt eller meget, for det er såå dejligt med noget respons. :)

/Lise

søndag den 28. august 2011

Helstegt kylling


Uhm helstegt kylling er helt perfekt søndags middagsmad. Min mor og jeg besøgte min mormor til frokost. Min mormor er den sejeste kvinde på 94 år, som bare er med på at smage alting. Hun ringede en dag og spurgte om ike jeg snart ville komme og lave pizza, så kan man jo ikke sige andet end ja. Men denne gang var det en hel og meget lækker kylling der stod for skud.

Helstegt kylling a'la Jamie Oliver
4 pers

Ingredienser
1 stor kylling (denne var på 1600g)
Salt og peber
3 små håndfulde blandede krydderurter (jeg brugte basilikum, timian, rosmarin, persille og purløg)
4 spsk olivenolie
1 citron, halveret
Evt laubærblade
2 kviste frisk rosmarin

Forvarm ovnen med bradepanden i til 225 grader. Rengør kyllingen og klap den tør med køkkenrulle. Gnid kyllingen indvendigt med salt. Løsn skindet på brystet af kyllingen og drys ned i lommerne med salt og fyld med krydderurterne. Det er som om det er delt af noget væv, men jeg fyldte bare i de to "tunneler". Fyld kyllingen med de 2 kviste rosmarin og den halverede citron. Gnid kyllingen med de 4 spsk olivenolie og gnid med salt og peber. Luk kyllingen som vidst med en bomuldssnor. Her er jeg overbevist om at en kødnål kunne have gjort det samme, nemlig at lukke krydderierne og fyldet inde. J.O. mener at man skal skære i lårene, men det synes jeg altså ikke er særlig tillokkende. Læg kyllingen i den varme bradepande og giv den 10 min med rygsiden op. Vend den derefter og giv den til skindet er sprødt og saften der kommer ud er klar. Jeg gav den ca 1 time og ti minutter efter den havde fået på ryggen. Vendt 10 min og udskær den som du ønsker.

Det var virkelig en lækker måde at lave kylling på, er sikker på man også bare kan lave det med en udskåret kylling med krydderier under skindet. Det gav også en super lækker smag af citron. Bon appetite, og kan ikke sige andet end næste gang du skal lave en hel kylling, så prøv den sådan her.

Jeg serverede den med en enkel tomat salat og en grøn salat med vindruer, avokado, agurk, hovedsalat og forårsløg. Dertil lidt groft brød, yummi!

/Lise

Netto har gjort det igen!

Ben & Jerrys - de små, til kun 8 kr pr stk!
Jamies stoore kogebog til 95 kr
Fine gennemsigtige bokse til 10-20 kr
.. Altså lokket mig i fordærv igen, igen... Tilbuddene skulle gælde hele ugen eller i hvert fald så længe lager haves. Glæder mig meget til at smage B&J med strawberry cheesecake. Har aldrig smagt den før men hørt den skulle være super lækker. Men hey, bare skynd jer i netto hvis i synes nogle af disse lækkerier kan friste. Hav en god søndag aften :)

/Lise

lørdag den 27. august 2011

Efterårsgarderobe

Åh disse par basser fra Gina Tricot ville jeg gerne eje i min efterårsgarderobe. Der er godt nok ikke så meget farve på, men lidt metallic og lidt juvelfarve, thats my thing ;)  Kunne i overveje nogle af disse skønheder? :)

Åh jeg har lidt avs i hovedet idag efter vil aften igår med masser af vino.. Så i aften skal bare bruges på sofaen med en veninde og nok en god film, så det er dejligt. Har i vilde weekendsplaner?

/Lise

fredag den 26. august 2011

Lises gong bao chicken

Billede fra da jeg gik på den kinesiske mur i 2008
Alle de lækre ingredienser
Yummi, min favorit!
Dette var en ret vi fik da jeg i 2008 var i Kina med min mor. Har mere eller mindre tænkt på den siden og nu skulle det være. Jeg var en tur i Mekong supermarked, der ligger på nørregade. De har alt man nogensinde kommer til at behøve når man skal lave asiatisk mad, og så til meget rimelige priser. Retten er ret stærk, men hvis man tager chillien fra efter man har stegt den i olien burde den være til at spise for de fleste.

Lises gong bao chicken
2 pers

Ingredienser
2 kyllingefiletter
3-4 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
2 spsk smagsneutral olie
1 spsk små tørrede chillier (10 stk ca)
1 tsk hele sichuan peber
70 g peanuts (gerne usaltede)
Marinaden
1 tsk salt
2 tsk soya
2 tsk maizena
1 tsk sesamolie
1 spsk vand
Sovsen
3 tsk sukker
1½ tsk maizena
2 tsk soya
3 tsk kinesisk eddike
1 tsk sesam olie
1 spsk vand
½ tsk oyster sauce
Skær kyllingen i 1 cm tern og bland alle ingredienserne til marinaden i en pose. Lad kyllingen marinere deri minimum en time. Skær forårsløg i ca 1 cm skiver, så de cirka er på samme størrelse som kyllingeternene. Skær hvidløgene i fine skiver. Bland ingredienserne til sovsen i en lille skål. Hvis du smager på den kan du smage at den er sur/sød på den helt rigtige måde. Varm en wok eller stor pande op og tilsæt olien. Stir fry de tørrede chillier og sichuan peberne heri i et par minutter. Hvis du ike vil have retten så stærk skal chillierne tages fra efter de er stegt. tilsæt yllingen og steg til ternene skilles, men ikke er gennemstegte. Tilsæt derefter forårsløg og hvidløg og steg med et par minutter. Når kyllingen virker gennemstegt tilsæt sovsen og rør hele tiden til den tykner. Tilsæt til sidst peanutsene og varm det igennem et minuts tid. Server evt med boghvedenudler.

Jeg serverede med boghvedenudler, hvilket var super godt. Jeg købte dem i Mekong for 18 kr.

/Lise

torsdag den 25. august 2011

Nutella muffins


Yummi! Nutella - good, hasselnødder - good! Opskriften er fundet lige her hos Frk Muffin. De er super nemme at lave og smager godt. Husk de er bedst lune, evt varm dem lidt i mikroen. Måske med en skefuld cremefraiche til.

Nutella muffins
7 stk

Ingredienser
115 g. nutella
115 g. hakkede hasselnødder
5 spsk. hvedemel
1 stort æg eller 2 mindre


Bland alle ingredienserne godt sammen(undlad lidt af hasselnødderne. Jeg brugte 2 æg da jeg synes det ellers ikke ville hænge sammen. Dejen skal være relativt blød. Fordel dejen i 7 forme og drys med resten af hasselnødderne. Bag dem ved 175 grader i ca 10 min. Men hold godt øje, de må endelig ikke få for længe!

De er super lækre, men skal spises lune. Jeg tror at næste gang nutella skal i mine muffins bliver det som midte i nogle lækre chokolademuffins. Lyder det ikke også helt godt? ;)

/Lise

onsdag den 24. august 2011

Travlhed

Min dejlige niece <3
Åh der findes travlhed i mit hovede og liv lige pt. Idag begyndte jeg på et kommunikationskursus, som jeg skal bruge når jeg skal være tutor i næste uge. Jeg har siddet stille hele dagen og er blevet total proppet med informationer, helt mærkeligt når man ikke har gjort det så længe. Glæder mig til at skulle være tutor og give nogle med samme interesser som en selv, en rigtig god start på studielivet.

Jeg er ked af der ikke kommer så mange opskrifter for tiden, men imorgen når jeg er færdig med kursus skulle jeg gerne være on it igen. Har i hvert fald planglagt en hjemmelavet aftensmad der ikke bare består af en rugmad! :)

Billedet ovenfor er fra i lørdags hvor min søde lille niece skulle sove her. Vi malede, klappede naboens katte, tegnede, hun gik rundt i mine sko, gik tur ved havnen osv osv. Heldigvis var hun rigtig nem at have med at gøre og frisk som en havørn da hun stod op. Så måtte vi trave vestbyen tynd for at finde en bager der havde åbent. Var nemlig kommet til at love hende en chokoladebolle når hun havde spist sine sædvanlige havregryn ;)

/Lise

tirsdag den 23. august 2011

Skolestarts køb

Hov! Kom til at købe lidt nyt tøj idag. Er især heelt vild med jeansene som er modellen Diana fra monki. De er super behagelige og den perfekte model for mig. Lidt højtaljede og slim i benene. Også til den pris, gotta love it. Hvor køber du dine favorit jeans? :)

/Lise

søndag den 21. august 2011

Skolestart :)

SOURCE

Så er det imorgen skolen starter igen, det bliver rart at komme i gang igen med nogle mere regelmæssige uger. Men gud hvor er jeg dog træt af at vi ikke ved noget som helst endnu. Vi har bare fået en mail om at vi skal møde kl 8.15 imorgen på skolen og at vi så først får vores skema osv der. Har ikke engang fået at vide om det bliver aktuelt at vi skal have nye bøger, men på en eller anden måde tror jeg kun vi skal til vores nye valgfag, så krydser virkelig fingre! Jeg skal også være tutor for de nye, men der ved vi heldigvis mere eller mindre hvad vi skal, og det ligger så vidt jeg ved onsdag torsdag i den kommende uge, så det bliver også spændende.

/Lise

lørdag den 20. august 2011

Konkurrence hos Rebelsig

Ueha Rebelsig har gang i de helt lækre godter med præmier fra Odense Marcipan og ISIS. Ved godt at jeg self ikke burde reklamere her, da det giver mig en mindre vchance, men der har aldrig været noget galt med lidt public service, go go!

/Lise

Hvis jeg var rig...


... Ville jeg gerne have en af disse to Philippe Starck lamper. Den første er designet over en beretta M9 som det amerikanske militær har brugt siden 1980. Den store gulvlampe er en ægte forgyldt M16 riffel som det amerikanske militær har produceret siden 1960. Her er det dog prisen på hhv. 7.700 kr og 22.250 kr der afskrækker mig ;) Hvad synes i om disse to skønheder? :D

/Lise

fredag den 19. august 2011

Berlin dag 4

Den tommeste køledisk ever!
Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche - nye del
Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche - gamle del
KaDeWe - siger sig selv :)
Hvidløgsnaan på Mirchie
Lækre kød/fiske forrets ting på Mirchie
Vegetar sager på Mirchie

Denne dag gik vi en lang tur på Ku'Damm og så  hvad der der skulle ses. Det der helt sikkert skal fremhæves fra denne dag, var, at vi havde en anelse tømmermænd, så kirkebesøg var bare lige sagen, der er altid så dejligt stille ;)

Det bedste der derimod skete på dagen var at vi vendte til bage til den Indiske restaurant Mirchi på Oranienburger Strasse for at spise til aften. Stemningen blev ikke mindre hygelig af at vejret var til vi kunne sidde ude og nyde den sidste dag i Berlin. Vi valgte at bestille 5 små forretter i stedet for store ratter som man ikke helt ved hvorvidt man bryder sig om.
Vi fik:
- Forårsruller med grøntsager og cashewnødder (4,20 €)
- Won-Tans med kylling og rejer (4,70 €)
- Pakodas (indbagt hjemmelavet ost) (4,70 €)
- Indo Satay (helt perfekt marinarede kyllingespid) (5,20 €)
- Aloo Vada (krydrede kartofler most og indbagt) (4,60 €)
- Hvidløgs naan (1,80 €)

Alt i alt var det super lækkert og et sted jeg anbefaler man spiser hvis man slår et smut forbi Berlin! :) Mirchi ligger på Oranienburger Strasse 50, som nåes nemmest ved at tage M eller U til Oranienburger Tor.

/Lise

torsdag den 18. august 2011

Nem afrimning.


Haha elsker når man får fortalt noget der er svært, og vupti vupti så har man ordnet det! Denne gang var det afrisming af skabsfryser jeg rulede. En meget stor skarp og lun køkkenkniv får det hele ned på nul komma fem! Go go girls! Man har pludselig meget mere plads i fryseren skulle jeg lige hilse og sige ;)

/Lise

Nem fleredags-mad


Sådan laver man nem mad til flere dage! Lave en god portion bolognese/kødsovs, dog uden champignoner og med ekstra gulerødder. Så var der til en god portion til mig, fyld til 2 pizzaer og to poser til fryseren. Pizzabunden er lavet af 3 dl lunt vand, 1 tsk salt, 1 spsk olie, 1 dl fuldkorns hvedemel, 1 dl spelt og resten hvedemel. Der bliver til 2 hele bradepander. De skal bages omkring 15-18 min ved ca 220 grader. :)

/Lise

onsdag den 17. august 2011

Café Vi2

Oksefilet sandwich med (meget) sprøde kartofler - 109 kr

Café sandwich med lufttørret skinke og mozarella - 84 kr

Café Columbine, espresso med kakao og flødeskum - 35 kr
Idag havde jeg en hyggelig frokost date med min søde veninde og vi valgte at tage på Café Vi2, som ligger på C.W. Obelsplads i hjertet af Aalborg. Priserne er rimelige og maden er helt eminent. Jeg kan i hvert fald stærkt anbefale deres Café sandwich som jeg fik, mums! Jeg kom af med 135 for en sandwich, isvand og en café columbine, ganske fair pris. Stedet ligger lige ved siden af Klostertorvet så der er også lækre pladser ude i solen, eller overdækket med markiser hvis det er lidt ustadigt som idag.

/Lise

En tur i føtex...


.. Kan være dyr. I den her uge har de 2 specialmel fra finax til 29.95, så det måtte jeg lige benytte mig af. Det gælder også for deres kerner og brødblandinger. Også er der altså nogle lækre opskrifter i det nye Mood - føtex eget gratis magasin, som vi jo elsker!! :)

/Lise

Berlin dag 3

Check point Charlie + moi
Topographie des terror
Eminent bagel fra Salomon bagels
Frozen yoghurt, yummi!
Alt det skønne fyld!
Fish and chips fra Oscar Wilde Irish pub
Vi fik mange af dem her på Mirchie....
...Og det endte således!
Fredag startede vi med at tage til stationen Stadtmitte for at se Check Point Charlie, og læse om det på plancher hele vejen rundt. Vi ville gerne have set museet, men det var stoppet med mennesker. Vi gik videre vestpå for at se Topographie des terror som er en fortælling om besættelsen og nogle af menneskerne det gik ud over. Rigtig flot sted med en helt speciel stemning. Herefter gik vi til Potzdamer Platz og Sonycenteret, som var flot, men ikke mere. I Potzdamer Plats arkaden ligger Salomon Bagel, som har helt ustyrligt mange varianter, den på billedet er med røget laks og peberrod, mums!
Vi havde snakket om at se Münzstrasse som er hjemsted for en masse mindre butikker; Paul Frank, Hub, American Apparel osv. Her kunne man også få ustyrligt lækker frozen yoghurt, kan stært anbefales!

Om aftenen tog vi til Friedrichstrasse for at spise på The Oscar Wilde - Irish Pub. Ikke specielt spændende mad med okay, morskaben begyndte derimod da vi tog på Oranienburgerstrasse hvor restauranten/klubben Mirchie, hvor de havde eminente drinks til 4,90 €. Det blev ganske sjovt!!

/Lise

tirsdag den 16. august 2011

Il Casolare - Berlin

Mig på Oberbaum brücke på vej til Kreuzberg
Jeg nærstuderer spisekortet!
Siri med en Prataiola...

.. og mig med en Incredibile
Il Casolare er en hyggelig og meget italiensk restaurant i Kreuzberg.  Der var en helt fantastisk sydlandsk stemning da vi sad udenfor og der var stopfyldt med mennesker. Jeg havde læst om stedet i et interview med hende fra Düne(kan ikke huske hendes navn) og hun elskede stedet. Vi fik 2 pizzaer, hhv. Prataiola med parma, rucola, champignon, parmesan og rucola og en Incredibile med bresaola, pikant salami, parmesan, champignon og valnødder. Vi kom af med kun ca 23 € for 2 pizzaer og 2 øl. Restauranten ligger på Grimmstrasse 31, lige ved den lille kanal og ligger ikke så langt fra stationen Kottbusser Tor.
/Lise