Sider

onsdag den 4. maj 2011

Yoghurtis


Som den søde Stine har prøvet har jeg også lavet en omgang yoghurtis. Og som hun lovede var det viirkelig virkelig nemt, det tog max 5 min fra jeg gik igang til det kunne puttes i fryseren.
Det er jo meget sundere end almindelig flødeis, og jeg elsker at den er lidt syrlig, på ingen måde sur, men syrlig ved siden af en flødeis.

Yoghurtis - grundopskrift
1 bæger pasteuriseret æggehvide
1 dl sukker
500 g græsk youghurt 2%

Æggehviderne piskes helt stive med sukkeret og halvdelen af yoghurten piskes med, herefter vendes resten af yoghurten i. Her tilsættes så en hvilken som helst smag eller fyld.
Jeg tilsatte ca 1 spsk vaniljesukker og 50 g hakket mørk chokolade. Og dette kan stærkt anbefales. Jeg lavede sådan set også dobbelt portion, kunne ikke lige styre mig da først jeg gik i gang ;)

Man kan tilsætte hvad som helst; chokolade, nødder, frugt/bær eller noget helt andet. Ovre hos Stine siger hun at 200 g frugt til portionen skulle være passende :)

/Lise

11 kommentarer:

  1. nøj det ser vildt lækkert ud

    SvarSlet
  2. Det smager virkeligt godt, og man kan spise det med lidt bedre samvittighed end almindelig is :)

    /Lise

    SvarSlet
  3. Lækkert alternativ - den skal vist i fryseren her til sommer!

    /Lea Binta
    www.truntespalads.blogspot.com

    SvarSlet
  4. Jep også min plan, så kan man stadig passe bikinien ;)

    /Lise

    SvarSlet
  5. Hej Lise :)

    Så kom jeg endelig forbi din yoghurtis - og hold nu op, hvor ser det lækkert ud. Nam nam..!

    Øv at min fryser er alt for lille :(

    Hvor længe skal sådan en basse i fryseren, før den er klar eller brugte du ismaskine?

    De bedste hilsner fra
    Anita
    PS. Der er giveaway på mig blog - Klik her

    SvarSlet
  6. Dejligt at opskriften kan bruges :)

    Du har ændret i mængderne (jeg bruger 1 kg græsk yoghurt til 1 bæger æggehvide og 1,5 dl sukker), er det bedre? :)

    SvarSlet
  7. Anita: jamen jeg lavede den om aftenen også var den klar dagen efter, men jeg forestiller mig at i løbet af en dag vil den også være klar :) Jamen altså jeg lavede også lidt i en pose, mest for at teste og det fungerede altså også fint, så det kan du jo prøve hvis du er på :)

    Stine: Jamen jeg kan godt lide det ikke er så sødt når der nu alligevel skulle noget sødt i, nemlig både chokolade og vanilje. Men det med æggehviderne var egentlig fordi jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre med resten af bægeret ;) Også tænkte jeg den måske blev mere fluffy i det. Men den er i hvert fald god, og tilpas syrlig til min smag :) Tak for opskriften :)

    /Lise

    SvarSlet
  8. Hehe, ja ok :) Den ser faktisk også mere cremet ud, end når jeg har lavet den. Men jeg plejer bare at bruge et helt kg græsk yoghurt af gangen.

    SvarSlet
  9. Ja det gjorde jeg egentlig også, men synes i hvert fald sukker mængden var fin, altså 1 dl til 500g yoghurt :)

    /Lise

    SvarSlet
  10. Mmmmmmh, det er lige en opskrift for mig! Den vil jeg glæde mig til at prøve :)

    Tjek i øvrigt giveaway'en på min blog: http://madmusikmode.blogspot.com/

    /Tine

    SvarSlet
  11. Det vil jeg gøre med det samme :)

    /Lise

    SvarSlet